Sidor

tisdag 19 januari 2010

Vi letar lokalt till vårens meny!

3 veckor till vår säsongsöppning, menyn börjar ta form, blanketter i alla former skickas till olika myndigheter, gården städas och planering är i full gång.

2010 blir året då vi gör allt i vår makt för att erbjuda våra gäster närproducerade produkter. Idag ska vi besöka Grevingetorps gård som ligger någon mil norr om Skivarps Gästgivaregård. På gården som ligger på det skånska slättlandet föder man upp lamm och vi kommer att hämta våra lammrostbiffar, lammfärsen och deras fantastiska lammpastrami.

Resten av veckan är det kalkon, ost, fläsk och bröd som står på listan för våra närproducerade producenter. Grönsakerna har vi redan det mesta sedan länge och det tar vi vartefter säsongen lider.

Ja, det blir ett spännande år men vi är övertygade om att våra gäster är beredda på att ta steget och värna det lokala för att spara på våra småproducenter, välja ekologiskt för att spara på vår värld och för mig i köket känns det extra roligt att få presentera vår tillagade mat med ett namn på en ursprungsgård!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar