Sidor

tisdag 22 december 2009

Julens godaste bröd!

Inför julen är det lätt att stressa och försöka hinna få allt gjort, det ska handlas, städas, pyntas, handla julklappar och laga julmaten - och baka julbrödet! På begäran kommer här brödet som vi bakar på Skivarps Gästgivaregård och som vi på beställning även säljer i vår butik.

2 limpor

7 dl vetemjöl
7 dl grovt rågmjöl
3 msk bikarbonat
2 dl russin
3 dl musli
1 tsk salt
2 msk sirap
1 liter filmjölk
2 dl vatten

Blanda allt i en matberedare med degblandare.
Klä 2 avlånga formar med smörpapper och häll i smeten.
Grädda i 150 grader i ca 2 timmar.

Brödet går utmärkt att frysa.

Om du dubblar receptet så kan du klä en långpanna och grädda allt i ca 2,5 timmar, det beror lite på vilken typ av ugn du har.

Lycka till!

2 kommentarer:

  1. Hej! Jag tyckte brödet smakade för mycket bikarbonat. Vad tror du att jag gjorde för fel? Hade smaken av bikarbonat varit mindre framträdande hade det varit ett kanonbröd.
    Trevlig blogg!

    SvaraRadera
  2. Hej, tack för din kommentar! Jag vet inte vad som gått fel, prova att ta 1 msk mindre bikarbonat, receptet bakar jag från varje dag men då i dubbel sats och gästerna älskar det! Hoppas det blir bättre!!

    SvaraRadera