Sidor

söndag 23 augusti 2009

Dags för höstens läckerheter!

Inom kort inträder september månad och jisses vad tiden går fort när man har mycket att stå i. Jag tänkte här kort sammanfatta våra matevenemang inför hösten 2009 så ni inte missar något.



Skaldjurshelg 23-27 sep - detta är helgen ni inte får missa, det är nu vi dukar upp stora fat med skaldjur av olika slag, musslor, räkor, havskräftor, krabba, pilgrimsmusslor och inte minst de goda såserna till. Vi tar naturligtvis bara in sådana skaldjur som inte är hotade i vår värld utan vi väljer sådant som det fortfarande finns gott om.



Viltveckor 2 okt - 1 nov - här kommer mina norrbottniska ådror fram, det vilda köket vi har i Sverige är något unikt som alltför få får möjlighet att smaka på. Vi lagar goda rätter med älg, hjort, ren, svamp, bär och annat gott som finns i vår natur. Misa inte detta!



Gåsamiddag 4 nov - 22 nov - med närproducerad gås från Blentarp kan det inte bli annat än bra. Skånes största mattradition är en gåva då vi får möjlighet att bjuda på hemlagad gåslevermousse, min så omtyckta hemlagade svartsoppa som sprider en kryddoft i hela gästgivaregården, den helstekta gåsen med alla mumsiga tillbehör och den goooooda såsen och inte minst en avslutande skånsk äppelkaka med hemkokt vaniljsås. Boka bord i tid för att säkra din gåsamiddag på en riktig Gästgivaregård!



Julbord 28 nov - 22 dec - tradition, nyskapande och hemlagat är våra julbordstraditioner. Vi serverar det stora julbordet fre-sön samt lunch julbord ons-fre. Grupper är naturligtvis välkomna enligt överenskommelse på andra tider. Boka ditt julbord för familjen, vänner eller företaget så får ni er dos av julmys och julgott!



Våra fullständiga menyer kommer eftersom att uppdateras på vår hemsida http://www.skivarp.com/ men det går ju bra att ringa 0411-30551 eller maila bokning@skivarp.com.



Vi ses i höst!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar