För tredje året i rad så anordnas Pantoffelbuffée i Skivarp, något so jag själv var en av initiativtagarna till. Pantoffel är namnet på potatis i skåne och så är det väl överallt att kärt barn har många namn, pära, knöl, pantoffel m.m Vad heter potatisen där du bor?
Hur kan man då ta med temat potatis in i gästgivaregården en sådan här dag då torget myllrar av folk, marknadsknallarna säljer allt från potatis och rotfrukter till konsthantverk och stickgarner?
Ja, man gör en potatisbuffé med olika potatisrätter som grund och lite kallskuret med kalla såser som tillbehör.
I år gjorde vi 8 potatisrätter och det blev då
Vanlig vinaigrettepotatissallad med kapris
Saltrostad Amadinepotatis
Rödvinskokt mandelpotatis med koriander
Buljongkokt potatis med örter
Rostad hasselnötspotatis
Saffranskokt kulpotatis med chili och vitlök
Ugnsrostad Blå Kongo med olja och rödlök
...och slutligen en potatispaj på en botten med tomat och vitlök (ville ej vara med på bild)
Potatis kan man göra mycket med, mer än bara koka och steka, det är bara fantasin som sätter gränser här!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar