Sidor

måndag 31 maj 2010

Vad gör man av sparrisresterna?

Jag kan inte påstå att det är ett obehagligt problem när man har massor med färsk sparris i kylen, sparris som måste ätas av någon! Givetvis kommer jag att förvälla och frysa in, men hur enkelt är det att motstå alla dessa färska underbara primörer? Dessutom är de levererade direktfrån landet till dörren av traktens sparrisodlare Petrici - kan inte bli bättre. Vi gjorde en snabbmiddag med pasta, lax och sparris så här:


Per person

150 gr kallrökt lax

5 färska sparris

1 vitlöksklyfta

1 msk hackad bladpersilja, även stjälken

matolja

1 dl vispgrädde

maizena redning

grovmalen svartpeppar

kokt pasta, helst färsk

Skölj sparrisen noggrant i kallt vatten. Bryt av den nedersta träiga biten och skär sedan sparrisen i ca 3 cm lång bitar.

Skär laxen i mindre bitar och fräs den tillsammans med persiljan i matolja. Tillsätt grädden och låt koka en stund, red av med maizena om du önskar lite tjockare sås. Du kan även ta mindre grädde och lite vatten eller matlagningsgrädde - allt efter eget önskemål.

Fräs vitlök och sparris i matolja i en egen panna tills de fått lite färg, ca 5 min.

Lägg över laxen och såsen i ett djupt upplägningsfat och lägg sparrisfräset ovanpå - servera till kokt pasta, ät och njut!

2 kommentarer:

  1. Låter gott, det receptet sparar jag direkt! Ses på Onsdag.

    SvaraRadera
  2. Nästa gång du har mullbärssoppa med vaniljpannacotta så hör av dig så kommer jag direkt. Det är den godaste efterätt jag hittills har ätit! Det rikigt vattnas i munnen när jag tänker på det.

    SvaraRadera